Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΩΤΣΑΝΤΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 10/9/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 8 Μ.Μ.


Το φετινό ταξίδι του 36ουΦεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ συναντά στο δρόμο του τα ερείπια της πιο άγριας και βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης στη ζωή, τα δικαιώματα, το μέλλον της νέας γενιάς. Αντικρίζει τα ερείπια της καπιταλιστικής κρίσης, τα θύματα του αντιλαϊκού τυφώνα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή η αντιλαϊκή θύελλα δεν έχει τέλος, δεν είναι προσωρινή, ήρθε σαν προϊόν επεξεργασμένης στρατηγικής των επιτελείων του κεφαλαίου. Είναι το αποτέλεσμα της γενικευμένης εφαρμογής της συνθήκης του Μάαστρχτ, της στρατηγικής του ευρωμονόδρομου.
Ήρθε η ώρα για παλλαϊκή στράτευση, για θυσίες υπέρ του αγώνα που θα υψώσει γρανιτένια τείχη στην επίθεση του κεφαλαίου, για θυσίες που θα οδηγούν τη λαϊκή πάλη στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Καλούμε τους εργαζόμενους να κηρύξουν οργανωμένα στη γειτονιά, το χωριό, στον κλάδο και το χώρο δουλειάς γενική ανυπακοή. Να απαντήσουν με στάση πληρωμών για τις ανάγκες που καθορίζουν την επιβίωσή τους.
Να πυκνώσουν στις πόλεις και στους χώρους δουλειάς, στα χωριά, στους χώρους εκπαίδευσης οι επιτροπές λαϊκού αγώνα και αλληλεγγύης, επιτροπές περιφρούρησης της ζωής και της αξιοπρέπειας του λαού μας.
Σ' αυτή την παλλαϊκή μάχη και αντεπίθεση έχουν θέση όλοι οι εργατοϋπάλληλοι και οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να επιδείξουν θάρρος και αφοβία, μαχητικότητα και αυτοθυσία, σιγουριά για την έκβαση της τελικής αναμέτρησης. Με γενική ενιαία πάλη και στράτευση των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Για να σαρωθεί στην κυριολεξία ο αντιλαϊκός συνασπισμός, να σαρωθούν τα φράγματα και τα εμπόδια της πλουτοκρατίας από τη λαϊκή οργή και την οργανωμένη δράση.
Υπάρχει συγκεντρωμένη πείρα να αποφύγουν τα λαϊκά στρώματα τις νέες παγίδες, ν' αποκρούσουν τα ιδεολογήματα της πλουτοκρατίας ότι τάχα μετά τις θυσίες θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Το κοινό συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων είναι ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία που θ' αφαιρέσει και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία από την πλουτοκρατία, που θα καταργήσει τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία για να υποταχθεί η παραγωγή στις ανάγκες της κοινωνίας.
Στις επερχόμενες εκλογές δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν το θυμό και την οργή τους, την σαφή και αποφασιστική καταδίκη των κόμματων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. Είναι ευκαιρία όσοι δίστασαν να κάνουν τώρα το βήμα. Να διορθώσουν την ψήφο τους. Μπορεί η μάχη αυτή να είναι ένα βήμα που θα δώσει αποφασιστική ώθηση στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης προς τα εμπρός. Το μόνο εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να μετρήσει θετικά υπέρ του λαού είναι να πάθουν κυριολεκτικά πανωλεθρία οι συνδυασμοί που θα στηρίξουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Να διαπιστώσουν έμπρακτα ότι δεν έχουν στο χέρι το λαό και ταυτόχρονα να κάνουν εφιάλτη το φόβο τους. Χωρίς ταλαντεύσεις με όπλο και την πείρα να εκφραστεί η οργή και αγανάκτηση, η πραγματική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της με υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης.

10/9/2010
Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης