Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε στις 7 Νοέμβρη μπορείς να δώσεις δύναμη στη ψήφο σου μετατρέποντας την σε όπλο για την Λαϊκή Αντεπίθεση !

Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συμπαραστάτες την ΝΔ και το ΛΑΟΣ φορτώνει στο λαό τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τα ελλείμματα και τα χρέη που τα δημιουργεί η πολιτική που χρηματοδοτεί πολύμορφα τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που διαθέτει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των επιθετικών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ. Ότι άφησε στη μέση ο "Καποδίστριας" έρχεται να αποτελειώσει ο "Καλλικράτης"! Είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για να συγκεντρώσει απρόσκοπτα νέα κέρδη.
Πήγαινε στην κάλπη και ψήφισε με κριτήριο το τι βιώνεις καθημερινά στο σπίτι σου και στη δουλειά σου!

Να πούμε μαζικά !!
Δεν φταίει ο λαός για την κρίση. Δεν αναγνωρίζουμε τα ελλείμματα και το χρέος.
Γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πλουτοκρατία. Αυτή πρέπει να πληρώσει.

Είναι κριτήριο το αντιλαϊκό μνημόνιο.
Η κατάπτυστη συμφωνία κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.

Να πούμε δυνατά !!
• Δεν αναγνωρίζουμε, δεν αποδεχόμαστε το μνημόνιο.
• Είναι εργαλείο για τη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ή προσκυνάς την κυβέρνηση, τους συμμάχους της και τα δεκανίκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ κ.λ.π.) οπότε καταδικάζεσαι να ζεις στη δυστυχία αδιαμαρτύρητα.
Ή περνάς στην επίθεση, παλεύοντας για την κοινωνική λαϊκή ευημερία απαλλαγμένος από κάθε φόβο, από κάθε αυταπάτη


Δεν είναι όλα μαύρα. Κάτι ξεχωρίζει σήμερα.


Είναι η πάλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, των ταξικών συνδικάτων και φορέων που δίνουν αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.

Διαθέτουν τις δυνάμεις τους για να οργανωθεί ισχυρή αντίσταση.

Να δυναμώσει το διεκδικητικό κίνημα.
Να συγκεντρωθούν λαϊκές δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Θα είμαστε μαζί σας.
Θα εξετάζουμε μαζί την πορεία του αγώνα.
Μαζί θα δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά, ώστε να βάλουμε γερές βάσεις και να αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης.

Στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων ο λαός χρειάζεται να έχει δίπλα του παντού :
- ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι αγωνιστές της φράσης, κινδυνολόγους και συκοφάντες
- αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι απλά έντιμους
- εκλεγμένους άφοβους, που δεν διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα


Το δίλημμα ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή το λαό μπαίνει καθημερινά μπροστά μας.
Το συμφέρον της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, απαλλαγμένο από το ζυγό των μονοπωλίων και το κίνητρο του καπιταλιστικού κέρδους.

Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
Εμείς οι παραγωγοί του πλούτου με την δράση μας πρέπει να καταστήσουμε τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή ιδιοκτησία στην υπηρεσία της σχεδιασμένης παραγωγής για την λαϊκή ευημερία.



◊◊ Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Περιφέρεια της Ηπείρου παρουσιάζονται ως «ανεξάρτητοι», «αυτοδιοικητικοί», «με ευαισθησίες», «ότι είναι κοντά στους δημότες και στα ευπαθή κοινωνικά στρώματα».
Α. Καχριμάνης και Β. Αργύρης έχουν προσωπική μεγάλη ευθύνη γιατί συμμετείχαν και συμμετέχουν ως πρώτα στελέχη σε διοικητικές και κυβερνητικές θέσεις, υλοποίησαν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων τους.
Πρέπει να τιμωρηθούν από το λαό.


Ο λαός της Ηπείρου έχει πείρα.
Μπορεί να κρίνει, να δει τώρα πιο καθαρά ότι πίσω από τις μεγάλες κουβέντες βρίσκονται οι νέες δεσμεύσεις των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.
Ο καυγάς μεταξύ τους θα γίνει ακόμα μια φορά για το «πάπλωμα», για το ποιος θα αναδειχθεί πιο ικανός διαχειριστής της πολιτικής που θα φορτώσει νέα βάσανα στη λαϊκή οικογένεια.
Πίσω από την «πράσινη ανάπτυξη», βρίσκονται νέες μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ για την εκμετάλλευση των ορεινών όγκων (Τζουμέρκα, Γράμμος κ.α.), λιμνών και θαλασσών της Ηπείρου.
Πίσω από τα «μητροπολιτικά κέντρα» βρίσκονται: το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, οι χιλιάδες κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, η απρόσκοπτη δράση των πολυεθνικών του εμπορίου τύπου ΙΚΕΑ, JUMBO κ.λ.π.
●● Λένε ότι η Εγνατία, ο Δυτικός άξονας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα μας βγάλουν από την απομόνωση, θα γίνουμε πύλη εισόδου της δύσης.
Έργα που έπρεπε να γίνουν πριν 30 χρόνια, μας τα παρουσιάζουν ως κατορθώματα.
Κρύβουν ταυτόχρονα ότι αυτά τα έργα επιβλήθηκαν γιατί εξυπηρετούν τις ανάγκες μεταφοράς των προϊόντων των καπιταλιστών.
Ότι είναι ιδιωτικοποιημένα. Και ότι η διαδρομή Ιωαννίνων – Αθήνα (και επιστροφή) μόνο για διόδια στοιχίζει 40€, σήμερα.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει:
ότι θα αγωνιστεί για κατάργηση όλων των διοδίων, για λιμάνι στην Ηγουμενίτσα κοινωνικοποιημένο, σε ενιαίο οργανισμό που θα είναι ενταγμένα όλα τα μέσα μεταφοράς και ο σιδηρόδρομος. Γιατί η ασφαλής – γρήγορη μετακίνηση είναι λαϊκό δικαίωμα, όχι εμπόρευμα.

Δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα των βουνών, των λιμνών και των θαλασσών μας.


●● Λένε ότι θα είναι δίπλα στον κτηνοτρόφο, τον αγρότη, τον αλιέα και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις τιμές στο γάλα, το λάδι, το καλαμπόκι κ.α.
Σου κρύβουν ότι:
αυτοί προώθησαν την ελεύθερη αγορά και τα καρτέλ του γάλακτος, ιδιωτικοποιούν τη ΔΩΔΩΝΗ, ψήφισαν την ΚΑΠ, σήμερα προωθούν το μητρώο αγροτών που ξεκληρίζει τον μικρό αγρότη, άφησαν μεγάλα τμήματα των κτημάτων της Ηπείρου χωρίς αρδευτικά, ότι οι περισσότερες περιοχές πλημμυρίζουν, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις αυξάνεται κατά 60%.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεσμεύεται:
ότι θα είναι δίπλα στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο, τον αλιέα. Όπως πριν έτσι και τώρα μαζί με την ΠΑΣΥ θα πρωτοστατήσει στους αγώνες των αγροτών.
Θα παλέψει για ικανοποιητικές τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που να κρατάνε τους μικροπαραγωγούς.
Για οργάνωση τους σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως τόσα χρόνια για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ. Για αγροτική οικονομία που θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κοινωνικοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις στον τομέα του γάλακτος και κρέατος με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.


●● Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδιά που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς, για το ότι οι εκπαιδευτικοί έτρεξαν να πάρουν σύνταξη και άφησαν τα σχολεία με κενά, ότι νοιάζονται για τις κενές θέσεις στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Ηπείρου.
Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους για το ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν φτάνουν, ότι εισπράττουν τροφεία, ότι οι εργαζόμενοι σε δομές είναι απλήρωτοι 10 και 12 μήνες.
Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι τα περισσότερα τμήματα των ΤΕΙ είναι «πάρκινγκ» σπουδαστών χωρίς κανέναν περιεχόμενο και μέλλον.


●● Νοιάζονται λένε για τα ράντζα στα νοσοκομεία, για το ότι δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά να δουλέψουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.
Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, για το νέο νόμο για τα «ολοήμερα νοσοκομεία», που προωθεί την επιχειρηματική οργάνωση των νοσοκομείων και τον στραγγαλισμό των ασφαλιστικών ταμείων και των ασθενών με την αύξηση των νοσηλίων. Δεν μας λένε ποια πολιτική ανοίγει τον δρόμο στα δύο μεγάλα ιατρικά κέντρα που γίνονται αυτή την περίοδο στα Γιάννενα και στο ιατρικό κέντρο που λειτουργεί ήδη στην Άρτα.


●● Λυπούνται λένε για την άσχημη κατάσταση των εργαζομένων, για την ανεργία και την φτώχεια στην Ήπειρο.
Τόσα χρόνια, υπηρέτησαν με ζήλο τις κυβερνητικές πολιτικές της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου. Δεν είπαν λέξη κατά του μνημονίου, των αντιασφαλιστικών νόμων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Στήριξαν την πολιτική που έχει εκτοξεύσει την ανεργία στην περιοχή της Ηπείρου, όπως και πανελλαδικά.
Ήταν απέναντι σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων - ενάντια στις απολύσεις και στην απλήρωτη εργασία - στις βιομηχανίες των Γιαννίνων, στο εμπόριο και αλλού. Ήταν εχθρικοί στο μεγάλο απεργιακό κίνημα του περασμένου χειμώνα. Προώθησαν με ζήλο εκεί που διοικούσαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.


●● Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα μικρομάγαζα που κλείνουν, όταν η πολιτική τους είναι άμεσα υπεύθυνη.
Τα πολυκαταστήματα, η υπερφορολόγηση, η αύξηση του ΦΠΑ, η συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων έφερε τα λουκέτα στα μαγαζιά.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα αποκαλύπτει, θα διεκδικεί για όλα τα παραπάνω μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο. Θα δυσκολεύει τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα είναι μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ στην καθημερινή οργάνωση της πάλης.


ΜΗ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΝΩΔΥΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ – ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

◊◊ Οι υποψήφιοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του κ. Κουβέλη και οι διάφορες άλλες οπορτουνιστικές δυνάμεις (ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) αναδεικνύονται οι καλύτεροι στυλοβάτες του συστήματος και στην Ήπειρο.
Βάζουν φρένο στην ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών μαζών.
Το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ήπειρο ήταν οι θαμώνες των συγκεντρώσεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, συνεργάζονται και ανοιχτά μαζί του (Ε.Κ. Πρέβεζας)
Το σύνθημα «περί ενότητας της αριστεράς» αποδεικνύεται καθημερινά κάλπικο.
Η ενότητα τους κατέρρευσε μπροστά στα αδιέξοδα της σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής τους, με αριστερή φρασεολογία.
Συνεργάστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε δήμους(Πρέβεζα κ.α.), Νομαρχία Πρέβεζας με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Πρώτα τους στελέχη είναι επίσημα υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ (Φ. Φίλιος – Γιάννενα), και άλλα (Πρέβεζα, Φιλιππιάδα) έκαναν αίτηση στο ΠΑΣΟΚ για να λάβουν το χρίσμα. Η όψιμη διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους απαλλάσσει από τις βαριές τους ευθύνες, δεν κρύβει την τυχοδιωκτική τους τακτική.
Οι λαϊκές μάζες πρέπει να τις γυρίσουν την πλάτη. Είναι αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι.

Λαέ της Ηπείρου

Μη χάσεις και αυτή την ευκαιρία.

Τιμώρησε τους
Αν βγουν αλώβητοι και από αυτή την εκλογική μάχη αλίμονο μας !!
Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Η αποχή δεν αποτελεί διέξοδο. Τους αβαντάρει. Μετράει υπέρ τους και εναντίον σου.

ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ