Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Άρτα αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση κλιμάκιο της “Λαικής Συσπείρωσης” με επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Κώστα Κωτσαντή. Παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τους δήμους Άρτας και Γεωργίου Καραισκάκη Κώστας Παπαιωάννου και Νίκος Τσούνης αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό που εντείνει η φυγή εργαζομένων στην συνταξιοδότηση λόγο των αντιασφαλιστικών ανατροπών καθώς και η μη ανανέωση συμβάσεων. Η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο ήδη υπάρχον κτίριο, να λυθεί το πρόβλημα της μόνιμης και σε ιδιόκτητο κτίριο εγκατάστασης των υπηρεσιών.

Στην συζήτηση αναφέρθηκε επίσης η μείωση των εσόδων του ΙΚΑ καθώς και ότι με σχετική κυβερνητική τροπολογία οι εργαζόμενοι του ιδρύματος είναι στον αέρα σε ότι αφορά την υγειονομική αλλά και συνταξιοδοτική τους κάλυψη. Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία η μη καταβολή των εισφορών με αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη οδηγεί τους εργαζόμενους να μην έχουν ασφάλιση για όσο χρονικό διάστημα η εργοδοσία δεν καταβάλει τις εισφορές. Οι υποψήφιοι της “Λαικής Συσπείρωσης” επισήμαναν πως τα παραπάνω είναι πτυχές της αντεργατικής -αντιασφαλιστικής πολιτικής. Συγκεκριμένα για την πτώση των εσόδων του ΙΚΑ σημείωσαν πως αυτή σχετίζεται με την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών , την αύξησης της ανεργίας αλλά και της μαύρης εργασίας. Σημειώθηκε ότι τα χρέη του δημοσίου προς το ΙΚΑ φτάνουν τα 10 δις ευρώ και στα 8,5 δις ευρώ αντίστοιχα είναι οι οφειλόμενες εργοδοτικές εισφορές εξαιτίας ακριβώς της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν πάψει να χαρίζουν στους εργοδότες ένα τεράστιο μέρος των χρεών τους, να τζογάρουν στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά του ΙΚΑ αλλά και των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων όπου μόνο μέσα στο 2008 χάθηκαν τουλάχιστον 3,5 δις ευρώ.

Αυτή την πολιτική ληστείας των ασφαλιστικών ταμείων, των λαικών εισοδημάτων, ιδιοποίησης του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου από το κεφάλαιο η “Λαική Συσπείρωση” κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στις επερχόμενες εκλογές. Ενισχύοντας την φωνή της αντίστασης και του αγώνα, απέναντι στα συνεχιζόμενα και χωρίς ημερομηνία λήξη μέτρα που κάνουν όλο και πιο δύσκολη την ζωή του λαού. Ενισχύοντας την προοπτική ο λαός να καρπωθεί το πλούτο που παράγει.

24/9/2010

Γρ. Τύπου Λαικής Συσπείρωσης