Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΩΣΤΑ ΚΩΤΣΑΝΤΗ

Η επιστολή του νομάρχη Ιωαννίνων και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου της ΝΔ Αλέκου Καχριμάνη προς τον Υπουργό Οικονομικών για την δρομολογούμενη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Η στάση του μόνο εμπαιγμό και υποκρισία συνιστά. Από την μια επικαλείται την επιβάρυνση των νοικοκυριών και από την άλλη κατανοεί - συμφωνεί, όπως ο ίδιος ομολογεί με τις δεσμεύσεις του μνημονίου που επιβάλουν αυτές τις δραστικές αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο ΦΠΑ και στην ΔΕΗ και αλλού για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια στο κεφάλαιο.
Η αναφορά του για εξασφάλιση χρημάτων με άλλους τρόπους μαρτυρά την συμφωνία του ίδιου και της ΝΔ με την στέρηση εσόδων που επαγγέλλεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει σε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα εις βάρος του λαού στο όνομα του δημόσιους χρέος και των ελλειμμάτων για τα οποία όπως και για την καπιταλιστική κρίση δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι. Οι βασικές αιτίες για την διαρκή και υπέρογκη αύξηση των καυσίμων είναι από την μια η βαριά φορολογία που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , και από την άλλη τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων που ελέγχουν την παραγωγή, την διύλιση και τη διακίνηση. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να είναι σε εγρήγορση, διεκδικώντας αποφασιστικά κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης δηλαδή φθηνό πετρέλαιο για το λαό.
Ο λαός να μην δώσει καμία σημασία σε αυτό που διαδίδει η κυβέρνηση για εξαίρεση και μειωμένα τιμολόγια για τους εξαθλιωμένου.

09.09.10
Κώστας Κωτσαντής
μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με την Λαϊκή Συσπείρωση