Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ"

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Σε άλλες εποχές και σε άλλα μέρη μοιράζανε στους ιθαγενείς χάντρες και καθρεφτάκια. Αυτές τις σχετικές... συνήθειες εν όψει και των επερχόμενων εκλογών αναβιώνει και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης μοιράζοντας απατηλές υποσχέσεις και ψευδεπίγραφα οράματα περί ανάπτυξης της Ηπείρου που μπορεί να ζήσει τα παιδιά της. Η ανάπτυξη της Ηπείρου, για την οποία κόπτονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει αποδειχθεί ότι δε σχετίζεται και δεν μπορεί να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και του λαού. Γιατί σκοπός αυτής της ανάπτυξης ήταν και είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου πανελλαδικά - άρα και σε επίπεδο περιφέρειας - σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αυτή την αντιλαϊκή, κοινή “γαλαζοπράσινη” πολιτική που ο λαός της Ηπείρου βιώνει στο πετσί του όλα τα προηγούμενα χρόνια, και, που σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ακόμη πιο έντονα, ακόμη πιο άγρια, μεγαλώνει την φτώχεια και την εξαθλίωση, αυξάνει την ανεργία, επιταχύνει το ξεκλήρισμα φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων ο κ. Αργύρης υπηρέτησε και υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση. Με κάθε μέσο και τρόπο, μέσα και έξω από την βουλή, είτε ως συνδικαλιστής, είτε ως βουλευτής. Ως βουλευτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ψήφισε και στηρίζει το αντεργατικό μνημόνιο, όλα τα μέτρα που κάνουν το “βίο αβίωτο” του εργαζόμενου λαού.
Αυτή την πολιτική που φορτώνει στο όνομα της κρίσης νέα δεινά στις πλάτες της εργατικής λαϊκής οικογένειας θέλει να υπηρετήσει μέσα από την τοπική διοίκηση σήμερα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ηπείρου να μην ξεγελαστούν. Καμία αυταπάτη, κανένα συγχωροχάρτι σε όσους βάζουν ταφόπλακα στα λαϊκά δικαιώματα. Κριτήριο σήμερα θετικής δυναμικής για τις πολιτικές εξελίξεις προς όφελος του λαού είναι η συμπαράταξη, η συστράτευση με το ΚΚΕ, όλων εκείνων που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί το λαϊκό δέος. Κριτήριο θετικής δυναμικής είναι να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ. Η Λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια να γίνει συνειδητή δράση με το ΚΚΕ, με ψήφο στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Κώστας Κωτσαντής
μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με την Λαϊκή Συσπείρωση