Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΩΤΣΑΝΤΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΩΤΣΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ


Να “χρυσώσει το χάπι” της κυρίαρχης αντιαγροτικής πολιτικής που στηρίζει και υλοποιεί προσπαθεί Αλέκος Καχριμάνης υποψήφιος περιφερειάρχης με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ στην Ήπειρο. Διατυμπανίζει την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μέσα από επώνυμα και δήθεν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα όταν οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ με την οποία συμφωνεί πριμοδοτούν την υποβάθμιση των προϊόντων και την εγκατάλειψη της γης από τους μικρομεσαίους αγρότες αφού οι όποιες επιδοτήσεις καταβάλλονται ακόμη είναι αποσυνδεδεμένες από την παραγωγή. Την ίδια στιγμή που το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται ο κ. Αλέκος Καχριμάνης διατείνεται για την νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων φορτώνοντας στους αγρότες το κόστος κατασκευής και λειτουργίας τους. Εμπαιγμό για την φτωχή και μεσαία αγροτιά συνιστούν και τα περισσεύματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τον εξηλεκτρισμό που η νομαρχία διέμεινε και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών πόσο μάλλον που το ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνει κατά 60%. και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Στα πλαίσια αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εντάσσεται και το ξεπούλημα των εναπομεινάντων κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η “ΔΩΔΩΝΗ”. Τα περί μεταβίβασης δήθεν στους “φυσικούς φορείς” είναι ψευδεπίγραφα και αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα που επιδιώκουν να οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση με άλλο τρόπο.
Για τους αγροτοκτηνοτρόφους και το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ" δυο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας, αυτός που ακολουθείται χρόνια τώρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διώχνει τον μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο για να κυριαρχήσει το μεγάλο κεφάλαιο. Δρόμος που δοκιμάστηκε και οδήγησε στο ξεκλήρισμα των αγροτικών νοικοκυριών, στην ερήμωση της υπαίθρου. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που καλεί το ΚΚΕ. Ο δρόμος της αντίστασης, της αντεπίθεσης, του ενιαίου μετώπου πάλης μικρομεσαίων αγροτών με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - εμπόρους, διεκδικώντας λύσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Δρόμος που πρέπει να συνδεθεί με τους σημερινούς αγώνες για την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων, την καταδίκη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Που θα προωθεί τη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, ώστε να οικοδομείται η συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων για τη λαϊκή εξουσία, όπου η οικονομία θα οργανωθεί με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και με κεντρικό σχεδιασμό .

Γ.Τ 21/9/2010
Κώστας Κωτσαντής μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”