Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Ιωαννιτών περιόδευσαν σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με την Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Κωτσαντής και ο υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Ιωαννιτών Τάκης Τασιούλας. Ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό, ανεπαρκείς και λειψές κτιριακές υποδομές, υποβάθμιση - εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής, ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που καταδείχθηκαν στην περιοδεία. Αποτελέσματα εις βάρος της αγωγής και φροντίδας των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας εξαιτίας της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής που ακυρώνει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών.
Σε συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Κωτσαντής αναφέρθηκε σε ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό όπως στον 1ο παιδικό σταθμό όπου για 84 παιδιά δουλεύουν μόλις 1 νηπιαγωγός αντί για 4 , δυο βρεφοκόμοι και ένας βοηθός, μια μόνο καθαρίστρια. Αντίστοιχα στον 7ο παιδικό σταθμό για 85 παιδιά υπάρχουν μόλις τρεις παιδαγωγοί , ένας μάγειρας και 2 καθαρίστριες. Ελλείψεις που συνάδουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης (δίμηνες συμβάσεις) και την απλήρωτη εργασία. Επισημάνθηκαν επίσης τα εκρηκτικά προβλήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις με αίθουσες κλουβιά όπου συνωστίζονται τα παιδιά, με κοινόχρηστες αίθουσες για σίτιση και παιδαγωγικό έργο, χωρίς επαρκή ελεύθερο χώρο. Κτίρια που έχουν υποστεί διαβρώσεις, που δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ για την αντισεισμική τους θωράκιση. Αναφορά έγινε επίσης στην υποχρηματοδότηση των παιδικών σταθμών καθώς η επιχορήγηση στους παιδικούς σταθμούς με το μνημόνιο φέτος έχει περικοπεί πάνω από 10% και δεν έχει αυξηθεί από το 2003 όταν οι παιδικοί σταθμοί πέρασαν από το κράτος στους δήμους με τους γονείς να επωμίζονται το κόστος λειτουργίας, καταβάλλοντας τροφεία 40 ευρώ για κάθε παιδί. Αναφέρθηκε στην πλασματική εικόνα που διαμορφώνει η δημοτική αρχή ( ΝΔ) για να βγάλει λάδι την αντιλαϊκή πολιτική καθώς οι πραγματικές ανάγκες στο δήμο Ιωαννιτών φτάνουν τα 3000 παιδιά περίπου με τους γονείς από διάφορους χώρους όπως των ΕΒΕ, των αγροτών , των ανέργων και των μεταναστών να αποκλείονται.
Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Κωτσαντής σημείωσε ότι κριτήριο ψήφου στις εκλογές του Νοέμβρη είναι οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να τιμωρήσουν τους υποψηφίους της κυρίαρχης πολιτικής του δικομματισμού, όσων βάζουν πλάτη στην βάρβαρη αυτή πολιτική ενισχύοντας μαζικά, αποφασιστικά την Λαϊκή Συσπείρωση για να δυναμώσει η πάλη για ενιαία δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική 2χρόνη προσχολική αγωγή, για κρατικούς παιδικούς σταθμούς, με προσωπικό μόνιμης απασχόλησης για όλα τα παιδιά, με σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, εξοπλισμό.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
02.09.10