Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί και στον αγροτικό κόσμο της Ηπείρου η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και στην ανάγκη να ενταθούν οι αγροτικοί αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αναφέρθηκε, ο Σπύρος Κλινάκης αγροτοσυνδικαλιστικής, στέλεχος της ΠΑΣΥ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με Λαϊκή Συσπείρωση στην Ήπειρο στην σημερινή συνέντευξη τύπου
«Τα τελευταία χρόνια σημείωσε ο Σπύρος Κλινάκης - η φτωχή και μεσαία αγροτιά βιώνει από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της ευρωενωσιακής - αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην χώρα μας από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. "( συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, ένταση του ξεκληρίσματος, εγκατάλειψη της παραγωγής από το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα κ.α).
«Σήμερα μας τρομοκρατούν με την οικονομική κρίση και το επικαιροποιημένο μνημόνιο για να περάσουν με γρηγορότερους ρυθμούς, αυτά που από το 2000 έχουν προγραμματίσει, το βίαιο ξεκλήρισμα μας. Αυτοί που συγκέντρωσαν τεράστια κέρδη πριν εκδηλωθεί η οικονομική κρίση, συνεχίζουν και σήμερα να κερδίζουν, ρίχνουν τα βάρη του καπιταλιστικού ανταγωνισμού στις δικές μας πλάτες. Μας οδηγούν σε μόνιμη φτώχεια, εξαθλίωση και ανασφάλεια.
Μετά την μεταβίβαση τους στους Καλλικρατικούς Δήμους, υποβαθμίζονται ή καταργούνται υπηρεσίες που ήταν μέχρι σήμερα δημόσιες και δωρεάν για τους αγρότες. Ιδιωτικοποιούνται οι εναπομένουσες κρατικοσυνεταιριστικές οργανώσεις (ΔΩΔΩΝΗ, ΣΕΚΑΠ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΕΛΒΙΖ κ.ά), τα τελευταία υποτυπώδη στηρίγματα των αγροτών, όπου διέθεταν την παραγωγή τους. Προωθείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, όπου είναι υποθηκευμένες οι περισσότερες αγροτικές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και συνεταιρισμοί.»
Κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες σε Λαϊκή αντεπίθεση μαζί με εργατοϋπαλλήλους και άλλους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στα μονοπώλια, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους. Να τιμωρήσουν στις επερχόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στήριξαν, εφάρμοσαν συμφωνούν και προωθούν την αντιαγροτική πολιτική. «Ο κύριος Αργύρης σαν υφυπουργός Γεωργίας το 2003 συνδιαμόρφωσε και συνυπέγραψε την ΚΑΠ που σήμερα ξεκληρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής Ήταν πρωτεργάτης στην δημιουργία της ΑΣΗΚ της επιχείρησης που είχε σκοπό να πάρει τις μετοχές της ΔΩΔΩΝΗΣ για να αλλάξει χέρια και ιδιοκτησία. Ο Αλέκος Καχριμάνης σαν στέλεχος της ΝΔ αποδέχθηκε και δεν διαφοροποιήθηκε από την ΚΑΠ.»
Απέναντι σε αυτή την αντιαγροτική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που οι υποψήφιοι της στην Περιφέρεια Ηπείρου προσπαθούν να κρύψουν αυτοπροβαλλόμενοι ως δήθεν «ανεξάρτητοι», «αυτοδιοικητικοί», ο Σπύρος Κλινάκης κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σε ενίσχυσης της πάλης για ικανοποιητικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ, για την οργάνωση τους σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς. Για αγροτική οικονομία που θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κοινωνικοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις στον τομέα του γάλακτος και κρέατος με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
14/9/2010
Γρ. Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης