Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

«Έχουμε τη δύναμη, έχουμε το δίκιο, μπορούμε με τον αγώνα μας να τους αλλάξουμε τα σχέδια. Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν. Και αυτό θα γίνει όταν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία, στους δήμους, αναπτυχθεί ο αγώνας που πρέπει να κάνει ο λαός για να γίνει κύριος του πλούτου που παράγει, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ». Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Κωτσαντής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με την “Λαϊκή Συσπείρωση” κατά την σημερινή περιοδεία του με τους εργαζόμενους στο δήμο Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας. Παραβρέθηκαν και ο Γιάννης Παπαθεοδώρου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και ο Λαέρτης Ρέγγας υποψήφιος δήμαρχος Φιλιατών.
Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις εις βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που διατηρούν επιπλέον την εργασιακή και πολιτική ομηρία των εργαζομένων ήταν το κυρίαρχο ζήτημα που αναδείχθηκε. Πάνω από το 50% περίπου των εργαζομένων στον παραπάνω δήμο απασχολείται με 4ώρη εργασία Όπως αναφέρθηκε 23 εργαζόμενοι δουλεύουν για 300 ευρώ το μηνά σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης λεηλατεί ακόμη παραπέρα τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα. Την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα επιδεινώνει επιπλέον η αντιδραστική μεταρρύθμιση Καλλικράτης που δίνει πράσινο φως για απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Την κυρίαρχη αυτή αντιλαϊκή πολιτική που οι εκπρόσωποι της αναλαμβάνουν να την υλοποιήσουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που εκχωρούνται επιπλέον σε δήμους και περιφέρειες ο Κώστας Κωτσαντής κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν πολιτικά, αξιοποιώντας σε αυτή την κατεύθυνση και την ψήφο.. Ξεκαθάρισε πως για την “Λαϊκή Συσπείρωση” αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα η μόνιμη και σταθερή εργασία με μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό κυρίως αλλά και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αναδείχθηκαν στην περιοδεία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο νοσοκομείο Φιλιατών. Κενά που προσπαθούν να “μπαλωθούν” με σπουδαστές από ΤΕΙ που κάνουν την πρακτική τους άσκηση οι οποίοι όπως καταγγέλθηκε δεν τους έχει καταβληθεί ούτε αυτό το ελάχιστο συμβολικό ποσό που αντιστοιχεί για την πρακτική τους άσκηση.. Στα κενά εις βάρος ασθενών και εργαζομένων προστίθεται οι άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των διοικητικών υπηρεσιών που στεγάζονται σε κοντέινερ. Στην δε νεοαναγειρόμενη πτέρυγα του νοσοκομείου κυριαρχεί η εντατικοποίηση της εργασίας με αλλοδαπούς εργάτες να δουλεύουν 10 με 12 ώρες την ημέρα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

20/9/2010
Γρ. Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης