Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»



Περιοδεία στην Γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ” πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλή τον Κώστα Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Στο επίκεντρο της ομιλίας του τέθηκαν οι επιπτώσεις στην ζωή των εργαζομένων και του λαού από τα προηγούμενα και συνεχιζόμενα ακόμη πιο σκληρά αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα , το κριτήριο της Λαϊκή ψήφου, για το ποια πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης στην βάρβαρη αυτή πολιτική. “Πρόκειται , είπε για οργανωμένο σχέδιο του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων από την Συνθήκη του Μάαστριχτ. Σήμερα, ακόμη πιο γρήγορα, αξιοποιούν την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος ώστε να κάνουν ακόμη πιο φθηνούς τους εργαζόμενους, για να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα, να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων” Κάλεσε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Να μην αναγνωρίσουν κανένα χρέος, να πληρώσουν οι μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που το δημιούργησαν. Να οργανώσουν εστίες αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για να μην πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης με την συγκρότηση επιτροπών αγώνα. Παλεύοντας σε κοινή αντιμονοπωλιακή δράση με τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και την νεολαία.
Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογράμμισε ότι χρειάζεται να πάρουν μορφή συνολικής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική, καθώς δήμοι και περιφέρειες αποτελούν εργαλεία του κρατικού μηχανισμού για την κατεδάφιση των δικαιωμάτων “Ενισχύοντας την Λαϊκή Συσπείρωση, είπε μεγαλώνει το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη αυτή πολιτική . Εκφράζεται η χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού από τα κόμματα και τις δυνάμεις που τον εκμεταλλεύονται. Είναι συμβολή στο μετερίζι του αγώνα, της αντίστασης, της συγκέντρωσης δυνάμεων για άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο την Λαϊκή ευημερία και όχι την καπιταλιστική κερδοφορία Επισήμανε ότι χρειάζεται ετοιμότητα και επαγρύπνηση για το ζήτημα εξαγοράς της ΑΤΕ που έχει την πλειοψηφία των μετοχών σε συνεταιριστικά εργοστάσια καθώς οι αναδιατάξεις στο χώρο του τραπεζικού κεφαλαίου χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τους εργαζόμενους στην ΔΩΔΩΝΗ και τα δικαιώματά τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθάρισε είναι ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ. Επισημάνθηκε πως η συγκέντρωση της παραγωγής και εμπορίας γάλατος -και όχι μόνο- από τα μονοπώλια δυσκολεύουν την κατάσταση και γι αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν τις εξελίξεις με προοπτική. “Η περιοχή της Ηπείρου, συνολικά η χώρα σημείωσε, έχει μεγάλα πλεονεκτήματα να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία, κυρίως η κτηνοτροφία, αλλά και η μεταποίηση προϊόντων. Αυτό μπορεί να γίνει είπε στα πλαίσια ενός πανεθνικού, κεντρικού σχεδιασμού, που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες για παραγωγή αγροτικών προϊόντων που μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του λαού με στήριγμα τον παραγωγικό συνεταιρισμό.
14/9/2010
Γρ Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης