Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Νέες περικοπές σε 220 ιατρικές εξετάσεις από το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων


Όταν όλες οι υπηρεσίες και δομές Υγείας θα έπρεπε να διασφαλίζονται αποκλειστικά από το κράτος και δωρεάν για όλους, ανεξάρτητα από το αν δουλεύουν και αν είναι ασφαλισμένοι η κυβέρνηση στο πλαίσιο δραστικών περικοπών των δαπανών υγείας έκοψε 220 ιατρικές εξετάσεις από το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.
Με βάση τη λογική του νόμου εξαιρούνται πια και οι καλύψεις στα δημόσια νοσοκομεία του κλειστού και διαφοροποιημένου νοσηλίου που καθιερώθηκε μετά το 1998 με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών. Δηλαδή, ενώ όλα τα ταμεία καλύπτουν τη νοσηλεία, με βάση το κρατικό τιμολόγιο, των ασφαλισμένων τους, τώρα ο νέος νόμος δεν καλύπτει ούτε αυτά. Αυτό σημαίνει πως ενώ μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν πλήρωναν για τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο, γιατί αυτή καλυπτόταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτή σήμερα μπορεί να εξαιρεθεί.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι προπομπός για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που σημαίνει ότι η Υγεία των ανθρώπων του μόχθου γίνεται βορά στην κερδοφορία των επιχειρηματιών του τομέα Υγείας, ελέω κυβέρνησης όπως και πριν της ΝΔ.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να παρέμβει άμεσα εκφράζοντας την κοινή λαϊκή απαίτηση και ανάγκη να εμποδιστούν αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις για την υγεία των εργαζομένων, για το δικαίωμα σε σύγχρονες παροχές Υγείας, δωρεάν για όλους, για την οργάνωση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι ανύπαρκτη, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Το Γρ. Τύπου της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»