Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Η αναχαίτιση και η ανατροπή αυτής της αντεργατικής επίθεσης δεν είναι ένα μονόπρακτο έργο. Δεν είναι υπόθεση μιας μέρας. Είναι ένας ολόκληρος αγώνας της εργατικής τάξης των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού που θα εξαρτηθεί από την οργάνωση, την μαζικότητα, κυρίως από το κατά πόσο ο λαός θα αποφασίσει και θα θέσει ως δικό του στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου». Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Κωτσαντής υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση κατά την σημερινή περιοδεία με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Spιnder. Απέναντι στα προηγούμενα, τα νέα ακόμη πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα που εντείνουν την εργασιακά ανασφάλεια και αβεβαιότητα, δημιουργούν συνθήκες ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης πρόταξε το καθήκον της οργάνωσης του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στην γειτονιά, παντού. Της κοινής αντιμονοπωλιακής δράσης
Σε αυτό τον κοινό αγώνα κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου να εγκαταλείψουν μαζικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να πάρουν πίσω την ψήφο τους. Να συμπαραταχθούν και να παλέψουν μαζί με το ΠΑΜΕ. Κίνημα είπε σε ευθεία αντιπαράθεση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα αναχώματα των ψευδεπίγραφων αριστερών που συμπορεύονται μαζί τους. Για την συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, της λαϊκής συμμαχίας. Για την διεκδίκηση του άλλου δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι την καπιταλιστική κερδοφορία”.
Στην συνέχεια περιόδευσε στις επιχειρήσεις μετάλλου ΒΙΟΤΑΛ, ΆΚΜΩΝΑΣ, ΠΙΑΝΟΣ όπου αρκετοί εργαζόμενοι παρά την βαριά και σκληρή εργασία τους δεν έχουν βαρέα ανθυγιεινά.. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτή ακριβώς την πολιτική που επιδιώκει να διαμορφώσει ακόμη πιο φθηνούς εργαζόμενους. Να σκεφθεί ποιοι του είπαν την αλήθεια και ποιοι τον κορόιδεψαν. Να ψηφίσουν τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και στους δήμους.” Η ψήφος σημείωσε στις εθνικές εκλογές έδωσε πράσινο φως για να χτυπηθεί ο λαός. Τώρα ο λαός με την ψήφο του να τιμωρήσει τους υπευθύνους. Η αποχή επίσης τιμώρησε το λαό. Τώρα ο λαός να τους τιμωρήσει με την συμμετοχή του, με την ψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ .


21/9/2010
Γρ.Τυπου Λαϊκής Συσπείρωσης