Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σε συγκέντρωση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μίλησαν σήμερα ο Κώστας Κωτσαντής υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη Λαική Συσπείρωση και ο Τάκης Τασιούλας υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων.
Ο Κώστας Κώτσαντης σημείωσε πως “ στα ψηφοδέλτια της “Λαικής Συσπείρωσης” συμμετέχουν φοιτητές και σπουδαστές που πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες. Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε την ψήφο των νέων ανθρώπων των λαικών οικογενειών. Στις 7 και 14 Νοέμβρη εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο στην κάλπη. Στις 7 και 14 Νοέμβρη “Λαική Συσπείρωση”
Κάλεσε τους νέους να μην πέσουν στην παγίδα της αποχής. “ Στους νέους είπε δεν ταιριάζουν το σκύψιμο και η υποταγή, ταιριάζει η αξιοπρεπής στάση ζωής και η περηφάνια. Δε βοηθούν οι εκτονώσεις και ο αποπροσανατολισμός. Προοπτική χαράζεται με τον οργανωμένο, συνεχή αγώνα, σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στις εξελίξεις στα πανεπιστήμια, τις καπιταλιστικές αναδιαρθώσεις που προωθούνται και στο τομέα της παιδείας “Βαθαίνει παραπέρα, είπε η επιχειρηματική δράση και λειτουργία του πανεπιστημίου με τον επικείμενο νέο νόμο πλαίσιο που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, συνέχεια του νόμου-πλαισίου της ΝΔ για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ψευτο-ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, την ενσωμάτωση της ευρωπαικής οδηγίας για την αναγνώριση των κολλεγίων, του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, της Δια Βίου Μάθησης, το νόμο για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα”
Για τον “Καλλικράτη” τόνισε ότι διαμορφώνει το κατάλληλο υπόβαθρο για την προώθηση, για το βάθεμα αυτών των αλλαγών. “ Έρχεται να εφαρμόσει εξαγγελίες, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για “Αυτοδιοίκηση-Αυτοτέλεια-Ευελιξία”, να διευκολύνει την είσοδο του κεφαλαίου στην εκπαίδευση, να μεγαλώσει το κόστος για τη λαική οικογένεια, να οξύνει την ταξική διαφοροποίηση. Ο Καλλικράτης διευκολύνει σήμερα τις συνενώσεις, καταργήσεις, μετονομασίες σχολών και τμημάτων, τη σύνδεση τους με τις επιχειρήσεις, τον προσανατολισμό από αυτές του περιεχομένου σπουδών, τη διαμόρφωση της “αγοράς μόρφωσης”, τη δια βίου εργασιακή περιπλάνηση.”
Ο Τάκης Τασιούλας υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων στην παρέμβαση του επισήμανε."Το σύνολο των αλλαγών αυτών έρχεται να διασφαλίσει πως ο γιος του εργάτη, θα παραμείνει εργάτης με την πιο βαθιά εκμετάλλευση, ενώ τα παιδιά των αστών θα διαμορφώσουν την αυριανή επιστημονική, διευθυντική ελίτ.
Η “Λαική Συσπείρωση” στέκεται απέναντι από αυτό το μαύρο μέτωπο. Αγκαλιάζει τα αιτήματα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό μετερίζι οργάνωσης του αγώνα και διεκδίκησης της Παιδείας των λαικών αναγκών.”
Γραφείο Τύπου Λαικής Συσπείρωσης
21/10/2010