Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Σήμερα παραδίδουμε το ψηφοδέλτιο της «Λαικής Συσπείρωσης» στην κρίση των εργαζομένων της πόλης μας. Είναι ένας συνδυασμός αγωνιστικής συνεργασίας και συσπείρωσης που παλεύει στην πράξη το δικομματισμό και την πολιτική του. Που θέλει να αντισταθεί στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική και να ανοίξει δρόμους για μια άλλη πορεία.
Αποτελείται από ανθρώπους αγωνιστές, πρωτοπόρους στο μαζικό λαϊκό κίνημα, εκφραστές των συμφερόντων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, των γυναικών και της νεολαίας, των ανθρώπων της λαϊκής διανόησης και του πολιτισμού. Ο συνδυασμός μπαίνει στην τελική ευθεία και ο αγώνας του επισφραγίζεται με το ψηφοδέλτιο μάχης, που είναι βγαλμένο μέσα από το γιαννιώτικο λαό. Η αναγκαιότητα υπερψήφισης του αγωνιστικού συνδυασμού, η αποφασιστική ενίσχυση της "Λαικής Συσπείρωσης" σε δήμους και περιφέρειες στις ερχόμενες εκλογές αποτελεί εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα. .Εμείς βλέπουμε το δήμο σαν οχυρό αντίστασης και όχι σαν το μακρύ χέρι του κράτους. Ο λαός είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να δρομολογήσει τη λύση των προβλημάτων Καταθέτουμε ένα ψηφοδέλτιο αγώνα. Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα εκφραστούν υπέρ της «Λαικής Συσπείρωσης». Είναι άνθρωποι που δε θέλουν να επιλέξουν απλώς τον λιγότερο κακό από τους διαχειριστές της κυρίαρχης πολιτικής, αλλά θέλουν να καταδικάσουν συνολικά αυτή την πολιτική, να εκφράσουν την απέχθειά τους για το περιεχόμενό της και για τον κόσμο που οι κυρίαρχες δυνάμεις δημιουργούν.
Ψηφοδέλτιο αγώνα όπου συμμετέχουν: Εργάτες από εργοστάσια και γιαπιά, υπάλληλοι, ΕΒΕ, απ' αυτούς που συνθλίβονται από τις πολυεθνικές. Επιστήμονες και άνθρωποι των Γραμμάτων και του πολιτισμού. Από κινήματα της ειρήνης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Νέοι φοιτητές και σπουδαστές. Υγειονομικοί, γιατροί με ουσιαστική, κοινωνική προσφορά. Αλλά και οι συνταξιούχοι του ψηφοδελτίου δεν είναι απόμαχοι του αγώνα».
Στο επίκεντρο της «Λαικής Συσπείρωσης» βρίσκονται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Δίνουμε απαντήσεις από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζόμενων και του λαού όχι από τη σκοπιά των επιχειρηματιών και της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και μεγέθυνσης των κερδών τους. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην παραπέρα οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, στη λογική της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών δικαιωμάτων, τις ΣΔΙΤ κ.ά..
Αλλος δρόμος από την ενότητα, την αγωνιστική συσπείρωση, τη διεκδίκηση εκ μέρους των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού αυτών των αιτημάτων δεν υπάρχει. Δεν το κρύβουμε, το λέμε και το τονίζουμε: για να υπάρξει ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του λαού, χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική, γενικότερες αλλαγές, και στο συσχετισμό δύναμης και στην εξουσία. Χρειάζεται κατά τη γνώμη μας λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία
Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων αρκεί να σκεφτούν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα τι θα κάνουν τη δύναμη της ψήφου τους Οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης να παλέψουν για να γυρίσει ο τροχός. Να καταψηφίσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να καταδικάσουν τους τοπικούς εκπροσώπους τους είτε επίσημους είτε ανεπίσημους στις επικείμενες εκλογές στην τοπική διοίκηση. Το ΚΚΕ με τις συνεργαζόμενες λαικές δυνάμεις δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις λαικές ανάγκες που απαιτούν άλλο δρόμο ανάπτυξης, μόνη απάντηση απέναντι στην κρίση. Να σμπαραλιαστεί το μνημόνιο, το σύνολο των αντιλαικών μέτρων και η πολιτική που το υλοποιεί.
Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, πληρώνουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Μέσα στο φθινόπωρο θα χειροτερέψει δραματικά η κατάσταση. Χιλιάδες εργατικές λαικές οικογένειες θα είναι χωρίς δουλειά, χωρίς δυνατότητα να πληρώσουν τις βασικές τους ανάγκες όπως ενοίκιο, ρεύμα, νερό. Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στην υγεία Δεν θα μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό. Θα αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν. Η μικρή και μεσαία αγροτιά θα ξεκληρίζεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ένα είναι το καθήκον, ένα είναι το σύνθημα: Οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο, στο νοσοκομείο παντού. Κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, σπουδαστών, γυναικών, για την υπεράσπιση του λαού από την αντιλαική επίθεση.
Σε αυτό τον κοινό αγώνα καλούμε το λαικό κόσμο που ψήφισε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ να εγκαταλείψει τώρα αυτά τα κόμματα. Δεν πάει άλλο. Να πάρει πίσω την ψήφο του. Να συμπαραταχθεί και να παλέψει μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, με την ΟΓΕ, το ΜΑΣ. Να ξεπεράσει προκαταλήψεις, Να υπερβεί τις αντικομμουνιστικές προκαταλήψεις. Να σκεφθεί και να βγάλει συμπεράσματα ποιοι του είπαν την αλήθεια και ποιοι τον κοροίδεψαν. Να ψηφίσει τους συνδυασμούς της Λαικής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και στους δήμους.
Κάθε εργαζόμενος, κάθε αγωνιστής που συστρατεύεται σε αυτόν τον αγώνα συμβάλει ταυτόχρονα αποφασιστικά στην δημιουργία και ανάπτυξη ενός ισχυρού λαικού κινήματος ενάντια στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές. Βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαικής επίθεσης. Συμβάλλει στην αλλαγή των συσχετισμών, στη συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή αυτής της εξουσίας.
Στις τοπικές εκλογές κριτήριο θετικής δυναμικής είναι να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Η ψήφος στις εθνικές εκλογές έδωσε πράσινο φώς να χτυπηθεί ο λαός. Τώρα ο λαός με την ψήφο του να τιμωρήσει τους υπευθύνους. Ολα τα κόμματα και τους συνδυασμούς τους. Η αποχή επίσης τιμώρησε το λαό. Τώρα ο λαός να τους τιμωρήσει με την συμμετοχή του, με την ψήφιση της Λαικής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες Ο λαός χρειάζεται δίπλα του εκλεγμένους ασυμβίβαστους αγωνιστές, όχι της φράσης. Αφοβους, που δεν διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα.
Είναι απάτη οι δήθεν ανεξάρτητοι, οι ουδέτεροι. Δεν υπάρχουν τέτοιοι, καμώνονται τους ανεξάρτητους για να ψαρέψουν στα θολά. Δεν υπάρχει ανεξάρτητος, ουδέτερος απέναντι στο μνημόνιο, τα δεινά της κρίσης. Τα λαικά στρώματα δεν θα σηκώσουν λευκή σημαία παράδοσης μπροστά στην κρίση.
Η αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια χρειάζεται να γίνει συνειδητή δράση με το ΚΚΕ με τη ψήφο στη Λαική Συσπείρωση. Δώσαμε πολλούς αγώνες είμαστε πιο ισχυροί και πιο ώριμοι, είμαστε καλύτερα τώρα συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι και ξέρουμε το καθήκον μας. Δεν μας φοβίζει καμία απειλή, δεν μας φοβίζει καμία αντικομμουνιστική επίθεση, ξέρουμε λοιπόν ποιο είναι το καθήκον αυτές τις μέρες να υλοποιήσουμε. Να δώσουμε φως, περισσότερο φως. Να αναχαιτίσουμε την επίθεση της ψευτιάς και της προπαγάνδας και να οργανώσουμε την λαική πάλη παντού σε κάθε χωριό, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά. Μπορούμε και θα καταφέρουμε.
Οι 15 μέρες, οι 360 ώρες που απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, είναι κρίσιμες. Αν αξιοποιηθούν σωστά, αν κάνουμε τη νύχτα μέρα, το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μπορεί να κόψει το νήμα των εκλογών με ακόμα ψηλότερο το εκλογικό του μπόι. Θα είναι κέρδισμα μεγάλο για το λαό, τους αγώνες, το δίκιο του .Στις 7 Νοέμβρη κρίνεται η επόμενη μέρα. Κρίνεται το κατά πόσο οι εργαζόμενοι και ο λαός θα δείξουν τα δικά τους δόντια σε όσους τώρα προσπαθούν να τους τρομάξουν. Αν από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσουν στους τόπους δουλειάς την αναμέτρηση με τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν η ΕΕ και τα κόμματά της. Να σκεφτούν οι εργαζόμενοι πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα αν την επόμενη των εκλογών η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγουν κουτσουρεμένοι. Αν η λαϊκή ψήφος βρει το στόχο της. Αν βγάλει ενισχυμένο το ΚΚΕ. Θα θορυβηθούν, θα τρομάξουν, θα κουμπωθούν.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να φτάσουν στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τη συνειδητή επιλογή τους να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Καλούμε αυτούς που ακόμα ταλαντεύονται να κάνουν το βήμα. Αυτούς που διατηρούν τις ενστάσεις και τις διαφωνίες τους, να δουν το πραγματικό διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης. Να προβληματιστούν από την ίδια τους την πείρα. Να σταθμίσουν το πραγματικό συμφέρον των παιδιών και της οικογένειάς τους και να στηρίξουν το ΚΚΕ, ξέροντας καλά πως δε θα το μετανιώσουν. Ολοι με το ψηφοδέλτιο στο χέρι λοιπόν. Και σήμερα και αύριο, μέχρι το ξημέρωμα στις 7 Νοέμβρη. Καμιά ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος σκορπισμένη σε δυνάμεις συμπληρωματικές του δικομματισμού. Δυνάμεις ακίνδυνες για την ΕΕ των μονοπωλίων, αφερέγγυες, αναξιόπιστες. Δυνάμεις δοκιμασμένες στο στίβο της ταξικής πάλης, που στάθηκαν απέναντι από τους εργάτες, υπονόμευσαν τα συμφέροντά τους, τα κίμιασαν με τον αντίπαλο. Η ψήφος να είναι κόκκινη. Να είναι ψήφος ντόμπρα, καθαρή, ψήφος προοπτικής. Να είναι ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.