Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ Η ΛΑΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να πιάσει τόπο η λαική ψήφος


“Η δυσαρέσκεια του εργαζόμενου λαού να μην μείνει και πάλι έξω από το παραβάν. Να εκφραστεί στην κάλπη με την ψήφο στην Λαική Συσπείρωση, στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ.” Αυτό το κάλεσμα απεύθυναν σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη Λαική Συσπείρωση Κώστας Κωτσαντής και η αντιπεριφερειάρχης Όλυ Τσουμάνη στους εργαζόμενους της επιχείρησης “ΠΙΝΔΟΣ” στα Γιάννενα.. Το κλιμάκιο της “Λαικής Συσπείρωσης” συναντήθηκε με εργαζόμενους στα σφαγεία που εξωθούνται να δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες μέχρι τα βαθιά γεράματα μετά και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Θύματα αυτής της εκμετάλλευσης αποτελούν και οικονομικοί μετανάστες που απασχολούνται από εργολαβικά συνεργεία για ένα κομμάτι ψωμί, ανασφάλιστοι, με τον φόβο της απέλασης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους Η Λαική Συσπείρωση κάλεσε τους εργαζόμενους να διαλύσουν φόβους και διλήμματα, να σπάσουν τη «σιωπή» που επιδιώκεται να διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς για να περνούν αγόγγυστα τα προηγούμενα και νέα σκληρά μέτρα.

Ανέδειξε τα διαφορετικά και εκ διαμέτρου αντίθετα συμφέροντα των εργαζομένων με την μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο, τους φυσικούς και πολιτικούς εκφραστές τους που λυμαίνονται τον μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Ταξικά συμφέροντα που εκφράζονται και στην πτηνοτροφική παραγωγή. Υπογραμμίστηκε πως κριτήριο ψήφου δεν είναι οι γνωστοί και οι συγγενείς, οι δήθεν ανεξάρτητοι και τα πρόσωπα , ότι αυτό που καθορίζει την ταυτότητα και τις προθέσεις τους είναι η πολιτική δύναμη που τους στηρίζει.

“Οι εργαζόμενοι σημείωσαν οι υποψήφιοι της “Λαικής Συσπείρωσης” και όλοι αυτοί που υποφέρουν από την αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, όλοι αυτοί που είναι αγανακτισμένοι οφείλουν να σκεφτούν πως η ψήφος του θα πιάσει τόπο. Πως η ψήφος του δεν θα χρησιμοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής τους και για εφαλτήριο νέων προαποφασισμένων μέτρων. Ο μόνος τρόπος, κατέληξαν για αποτελεσματική τη ψήφο υπέρ των λαϊκών αναγκών είναι η βαριά ήττα των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την ταυτόχρονη αποφασιστική ενίσχυση των συνδυασμών της «Λαικής Συσπείρωσης» στη Περιφέρεια και στο Δήμο”

Γραφείου Τύπου Λαικής Συσπείρωσης

5/10/2010